NOVINKY
ZBOŽÍ V AKCI
KONTAKTY
NEJPRODÁVANĚJŠÍ
Zelenina samotná hravě zvládne zastat luxusní hlavní jídlo, tedy pokud se vhodně upraví a dochutí. Nechte se o tom přesvědčit naším dnešním receptem na houby v omáčce z červeného vína, které spolu s krémovou polentou můžete servírovat za několik málo minut.
Zeleninový vývar EXPRES MENU vám ušetří čas a dodá silnou chuť, využijete jej jak do omáčky, tak i při přípravě přílohy a jídlo se tím skvěle chuťově propojí.
2 porce
200 ml mléka
100 g instantní polenty
30 g parmezánu
2 lžíce oleje
Cibule
100 g mrkve
200 g hnědých žampionů
Lžíce hladké mouky
1 dcl červeného vína
Snítka rozmarýnu
Sůl a pepř
1. Nejprve si připravíte polentu. V hrnci přiveďte k varu mléko a 400 ml Zeleninového vývaru EXPRES MENU.
2. Vmíchejte polentu a vařte asi pět minut do zhoustnutí. Na závěr vmíchejte parmezán a podle chuti i sůl a pepř.
3. Na oleji opečte mrkev na kostičky a najemno nasekanou cibuli do sklovata. Přidejte na silnější plátky nakrájené žampiony a opékejte dalších pět minut doměkka.
4. Žampiony zaprašte moukou, nechte opéct, přidejte rozmarýn, potom zalijte červeným vínem a 200 ml Zeleninového vývaru EXPRES MENU. Nechte pozvolna redukovat na hustou omáčku.
5. Na závěr z omáčky vyjměte rozmarýn a osolte. Na spodní část talířů rozdělte polentu, navrch houby s omáčkou a podávejte.
DOBROU CHUŤ !