NOVINKY
ZBOŽÍ V AKCI
KONTAKTY
NEJPRODÁVANĚJŠÍ
Recept, který vám přinášíme dnes, má svůj původ na francouzském venkově...
S jarem přichází do našich kuchyní více čerstvých surovin a tím i rozmanitější barvy na talíř.
Lístek meduňky na sladký dezert, máta do husté dýňové polévky anebo třeba kousky pažitky na vařené brambory. Bylinky do jarní kuchyně zkrátka patří - nejen že jsou plné vitamínů, skvěle chutnají, ale plní i funkci estetickou.
Aminokyseliny jsou základním stavebním kamenem bílkovin, které mají v organizmu funkci především stavebních látek. Lidské tělo však velmi často „staví“ především z peptidů, což je různé spojení několika aminokyselin.
Z aminokyselin se skládají bílkoviny neboli proteiny. Jejich funkce je jasná – jde o stavební materiál tkání a svalů.
Asi jen málokdo nemá rád boloňskou omáčku. Je oblíbená u dětí i dospělých, zvlášť v kombinaci se špagetami, které jsou tradiční přílohou. Pojídání špaget může být pořádná zábava, hlavně pro naše nejmenší. Stojí ale za to vyzkoušet tuhle laskominu také v kombinaci s jinými těstovinami.
Zelenina samotná hravě zvládne zastat luxusní hlavní jídlo, tedy pokud se vhodně upraví a dochutí. Nechte se o tom přesvědčit naším dnešním receptem na houby v omáčce z červeného vína, které spolu s krémovou polentou můžete servírovat za několik málo minut.
Žijeme v době největší dostupnosti informací na jakékoli téma. Pokud nějakou informaci nevíme, nebo se vyskytne problém, se kterým si neumíme poradit, vezmeme si mobil a díky Googlu, Youtube a dalším platformám si snadno najdeme potřebnou informaci. Jsou ale tyto informace vždy relevantní?
S příchodem nového roku se náš jídelníček vcelku proměňuje, přednost dostávají zeleninová jídla, a ani se není čemu divit. Pokud si s námi budete chtít jedno takové jídlo připravit, máme pro vás nový recept.